Stabbursdalen nasjonalpark

Stabbursdalen nasjonalpark

15 kilometer nord for vårt hotell finner du Stabbursdalen nasjonalpark. Stedet er kjent for så mangt, blant annet for å være verdens nordligste furuskog. Stabbursdalen nasjonalpark viser sin historie i form av naturomgivelser som fortsatt bærer preg av istiden.

Som gjest vil du kunne nyte naturskjønne opplevelser blant karrig høgfjell og åpne vidder, trange elvegjel, fjellbjørkeskog og furumoer. Samtidig vil du kunne se fantastiske fossefall fra Stabburselva som renner gjennom parken.

Stabbursdalen nasjonalpark har forskjellige merkede turløyper - velg den som passer best for dine ønsker for opplevelser!

En velstelt nasjonalpark

Stabbursdalen nasjonalpark har et formål om å bevare naturområdet tilnærmet fri for tekniske inngrep, for å sikre biologisk mangfold med økosystemer, arter og bestander. Her finner du blant annet furutrær som er over 500 år gamle, og et rikt fugleliv.

I varmeperioden for 7 500 - 5 000 år siden, hadde Finnmark sammenhengende furuskogbelter fra innlandet og ut til kysten. Da klimaet ble kaldere trakk skogen seg tilbake, men holdt stand i noen lune dalfører som

Stabbursdalen. Stabbursdalen har en lang og fascinerende historie som strekker seg tilbake til istiden, og hvor naturen og menneskene i kombinasjon med tiden har formet, og satt sine spor på Stabbursdalen. Bli bedre kjent med klimaet under istiden og hvordan den sjøsamiske befolkningen levde av naturressursene vi i dag kan se.

Nasjonalparken for alle fugle-entusiaster

Med naturforholdene i Stabbursdalen nasjonalpark er det ikke tilfeldig at du finner et rikt fugleliv i parken. Her finner du blant annet Kvinand, Laksand, Bjørkefinken, Fiskeørn, Dvergspurv og Dvergfalk. Samtidig vil du kunne bevitne verdens nordligste bestand av storfugl i parken.

Ypperlige aktiviteter for deg som liker naturen

Området består også av flotte turterreng, tilrettelagte kulturstier og andre severdigheter som kan oppleves både sommerstid og vinter. På hotellet er det mulig å leie sykler og sparkstøttinger, samt at vi har samarbeid med aktører for snøscooterleie og -turer.

Ønsker du overnatting i nærheten av Stabbursdalen nasjonalpark?

Lakselv Hotell ligger 15 kilometer fra Stabbursdalen og kan by på 44 dobbelt- og enkeltrom (også allergirom) alle med dusj, WC, kabel-TV, WIFI, og hårføner. Som gjest hos oss, har du alt du måtte behøve mens du hviler deg mellom opplevelsene i nasjonalparken. Hotellet har også to badstuer som kan leies og et lite treningsrom med enkelt treningsutstyr.

Lakselv Hotell har huset mange gjester av vår nasjonalpark, og har en lokalkunnskap som knapt kan sammenlignes. Benytt deg av vår erfaring for en uforglemmelig turopplevelse i Stabbursdalen nasjonalpark.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss!