Stabbursdalen nasjonalpark

15 kilometer nord for vårt hotell finner du Stabbursdalen nasjonalpark. Stedet er kjent for så mangt, blant annet for å være verdens nordligste furuskog. Stabbursdalen nasjonalpark viser sin historie i form av naturomgivelser som fortsatt bærer preg av istiden.

Som gjest vil du kunne nyte naturskjønne opplevelser blant karrig høgfjell og åpne vidder, trange elvegjel, fjellbjørkeskog og furumoer. Samtidig vil du kunne se fantastiske fossefall fra Stabburselva som renner gjennom parken.

Stabbursdalen nasjonalpark har forskjellige merkede turløyper - velg den som passer best for dine ønsker for opplevelser!

En velstelt nasjonalpark

Stabbursdalen nasjonalpark har et formål om å bevare naturområdet tilnærmet fri for tekniske inngrep, for å sikre biologisk mangfold med økosystemer, arter og bestander. Her finner du blant annet furutrær som er over 500 år gamle, og et rikt fugleliv.

Nasjonalparken for alle fugle-entusiaster

Med naturforholdene i Stabbursdalen nasjonalpark er det ikke tilfeldig at du finner et rikt fugleliv i parken. Her finner du blant annet Kvinand, Laksand, Bjørkefinken, Fiskeørn, Dvergspurv og Dvergfalk. Samtidig vil du kunne bevitne verdens nordligste bestand av storfugl i parken.

Lakselv Hotell har huset mange gjester av vår nasjonalpark, og har en lokalkunnskap som knapt kan sammenlignes. Benytt deg av vår erfaring for en uforglemmelig turopplevelse i Stabbursdalen nasjonalpark.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss!

Lakselv Hotel logo
Lakselv Hotell
Portveien 1
Postboks 84
9711 Lakselv
Tusen takk! Din melding har blitt mottatt!
Oisann! Her var det noe som gikk galt!